Verlengd én uitgebreid wegens succes van gratis Shopping Shuttle.

maandag, 31 augustus, 2020

De elektrische shuttledienst heeft sinds 13 juli al meer dan 11.000 mensen vervoerd door de winkelstraten van Knokke-Heist.
Door het grote succes krijgt het project een vervolg tussen 1 oktober en 15 november in het kader van #ikzomerwestvlaams.
Er wordt vanaf dan ook een nieuwe lijn ingelegd naar het Zwin.

De gemeente Knokke-Heist zette deze zomer zijn status van ‘shoppingparadijs’ nog meer in de verf.
Alle shoppers konden de hele zomer lang gratis gebruikmaken van een elektrische shuttledienst die de belangrijkste winkelstraten met elkaar verbindt.
“De trendy citymobiels waren meteen een schot in de roos, het winkelpubliek nam maar al te graag plaats in de geluidsarme shuttlebusjes”, klinkt het bij het gemeentebestuur.
De Shopping Shuttle vervoerde sinds de start op 13 juli meer dan 11.000 gasten.
Naast een leuke beleving zorgt de shuttledienst ook voor minder filevorming.

Verlengd wegens succes

Om ook na de zomer aan deze grote vraag te blijven voldoen, wordt het project in het kader van #ikzomerwestvlaams verlengd in tijd en traject vanaf 1 oktober tot 15 november.
Provincie West-Vlaanderen pakt met het initiatief ‘Ik Zomer West-Vlaams’ uit met een rijk gevuld en coronaproof programma met activiteiten voor wie zijn vakantie in eigen land of regio doorbrengt.
De Shopping Shuttledienst komt nog steeds dagelijks tussen 11 tot 20 uur om het kwartier langs bij de twaalf huidige haltes in beide richtingen van het parcours.
Aan elke halte stopt de shuttle om de passagiers te laten op- en uitstappen.

Grote nieuwigheid vanaf 1 oktober: er wordt nu ook een tweede lijn toegevoegd, namelijk de Zwin Shuttle. Deze nieuwe shuttlebus, in de kleuren van de Zwinregio, zal drie haltes hebben: Minigolf (aan de ondergrondse parking in de Kustlaan, waar er een mogelijkheid tot overstap naar de Shopping Shuttle wordt voorzien),  Zwinbosjes (aan de hoek Léon Lippensdreef / Bronlaan) en Zwin Natuur Park (aan de parking van het Zwin Natuur Park).

Dagelijks

De Zwin Shuttle zal dagelijks van 9.30 uur tot 18 uur om het uur langs het uitgestippelde groene parcours rijden.
Op bepaalde weekends en vakantiedagen zal de frequentie hoger liggen.
De reistijd voor het hele traject bedraagt ongeveer 20 minuten.
Het Zwin Natuur Park is gesloten op maandag en dinsdag, behalve in de vakantieperiodes en verlengde weekends.
Maar ook op deze dagen is de Zwin Shuttle het geschikte vervoersmiddel voor natuurliefhebbers die de prachtige wandelwegen rond het Zwin Natuurpark willen ontdekken.

Let op: de shuttle wordt gezien als openbaar vervoersmiddel, dus de maatregelen rond corona gelden ook hier. Dit wil zeggen dat een mondmasker dragen verplicht is.

  • Algemeen

    Nieuwsberichten over algemene zaken