Strengere regels en controles aan recyclagepark.

Vanaf nu zullen er aan de ingang van het recyclagepark verscherpte controles uitgevoerd worden op het aangeboden grof huisvuil.
Ook aan de perscontainer en open container voor grof huisvuil zal er een verhoogd toezicht zijn door de parkwachters.
De aanleiding voor de strengere controles zijn het gevolg van recente steekproeven van de afgevoerde containers grof huisvuil, waaruit is gebleken dat er een stijging is van het aandeel restafval.
Dit restafval hoort in de restafvalzak en dient te worden aangeboden voor eigen deur. De ophaaldagen vindt u in de afvalkalender.

Gratis en onbeperkt vuilnis.

Vele fracties kunnen onbeperkt en gratis worden aangeboden op het recyclagepark in aparte containers, waardoor u beurten uitspaart, zoals:

  • harde plastics: zoals buizen, emmers (mag met hengsel), rolluiken (zonder draaibalk), speelgoed (zuiver), tuinmeubelen, wasmanden en bierbakken.
  • massief constructiehout zoals balken, planken, kepers, juffers, fineerhout, exotisch hout, triplex en multiplex, vezel- en spaanderplaten, zuivere pallets (al dan niet gekleurd), perspallets, medium density fiber board en oriented strand board.
  • plastic folies: zoals verpakkingsfolie, krimphoezen, wikkelfolie, (warenhuis)foliezakjes, bouwfolie, aarde- , zand en meststoffoliezakken.
  • bloempotjes en plantentrays: volledig ontdaan van aarde, zand en dergelijke.
  • piepschuim (isomo), proper.
  • oude metalen: alle voorwerpen die voornamelijk uit metaal zijn vervaardigd (hout, plastic, en dergelijke zoveel mogelijk verwijderen).

Wat is grof huisvuil?

Brandbare afvalstoffen die te groot of te zwaar zijn om in de restafvalzak te stoppen en niet meer hergebruikt of gerecycleerd kunnen worden zoals:
meubelstukken, vloerbekleding, matrassen en houten planken.

Wat mag er NIET bij grof huisvuil

Restafval, wit- en bruingoed of AEEA (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten), autobanden, krengen, Klein Gevaarlijk Afval, bouw- en sloopafval, asbest, keramiek en gips.