Lekkerste croissants van Knokke-Heist?

Datum

Hoe lok je als gemeente meer klanten naar je horeca- en handelszaken?
Knokke-Heist kon hiervoor culinaire gids Gault&Millau strikken.
De Knokke-Heist Regional Guide bundelt de beste, leukste en meest trendy plaatsen in één boekje.
Het concept, een primeur, werd nog mee goedgekeurd door de inmiddels overleden burgemeester Leopold Lippens.

Bakkerijen, slagers, biercafés, wijnwinkels, chocolatiers, koffiebars, tearooms, ijssalons, patissiers, traiteurs, delicatessenzaken, viswinkels: allemaal komen ze aan bod in de nieuwe Gault&Millau Knokke-Heist Regional Guide.
Op die manier heeft de kustgemeente meteen een primeur te pakken.

Niet alleen de horeca komt in de gids aan bod, maar ook een brede waaier aan handelaars.
"Zowel voor de fijnproever als voor de levensgenieter heeft onze gemeente alles in huis", zegt schepen van Toerisme Anthony Wittesaele (GBL).
"Het aanbod is niet alleen heel uitgebreid, maar ook heel divers.
Aan elke smaak wordt beantwoord. En dat is ook de mensen van Gault&Millau niet ontgaan."

20.000 zitplaatsen

De gids maakt onderdeel uit van het indrukwekkende relanceplan van de kustgemeente.
Zo kregen alle inwoners en tweede verblijvers vorig jaar al een waardebon die ze konden uitgeven bij de lokale handelaars.
De Gault&Millau Knokke-Heist Regional Guide is een volgende stap, waarbij ook de zwaar getroffen horeca gesteund wordt.

"We willen de sector graag een duwtje in de rug geven", zegt Wittesaele.
"Knokke-Heist is een echte 'gastropool'.
Hier wachten maar liefst 200 restaurants of 20.000 zitplaatsen om culinaire wensen in te willigen. Gault&Millau bundelt, volledig onafhankelijk, een selectie van de betere adressen, in een nieuwe gids met informatieve teksten."
De bedoeling is dat de gids, waarvan het concept nog mee goedgekeurd werd door wijlen burgemeester Leopold Lippens, nog deze zomer verspreid wordt.

Gratis voor inwoners

"Al zal veel afhangen van de timing van de heropening van de restaurants.
De inspecteurs hebben al veel handelaars bezocht en beoordeeld, maar restaurants en cafés moeten natuurlijk eerst open zijn voor ze beoordeeld kunnen worden", aldus Wittesaele.
Volgens de toerismeschepen is de Gault&Millau Knokke-Heist Regional Guide een gerichte steun voor de getroffen handelaars.
"We willen het goede leven in Knokke-Heist benadrukken en letterlijk in kaart brengen", zegt Wittesaele.
"Op termijn hopen we er een vervolgverhaal van te maken, met om de zoveel tijd nieuwe scores en de nieuwste adresjes."

De Knokke-Heist Regional Guide wordt na publicatie gratis bezorgd aan alle inwoners, tweede verblijvers en seizoen huurders van Knokke-Heist.
De gids zal ook verkocht worden via Toerisme Knokke-Heist en bij de lokale boekhandels voor 14,95 euro.

Keuze