La Reserve verwelkomt eerste gasten.

vrijdag, 7 oktober, 2011

Het gloednieuwe hotel La Reserve in de Elisabethlaan in Knokke heeft gisteren eindelijk haar eerste gasten ontvangen. Klusjesmannen legden nog snelde laatste hand aan enkele details, maar nu al is duidelijk dat La Reserve een gooi doet naar de titel van mooiste hotel van België. Er wacht de personeelsleden een flinke vuurdoop, want de komende dagen is het hotel almeteen volgeboekt.

Noël Nys, ober en ex-uitbater De Parel.

Met zijn 55 jaar is Noël Nys de ervaren rot in Le Bistro, de gemoedelijke eetgelegenheid van La Reserve. Noël was samen met zijn vrouw Christel Bijnens zaakvoerder van restaurant De Parel op de
Zeedijk in Heist, maar sloot de zaak begin dit jaar omdat ze geen geschikt personeel vonden. Het restaurant kwam vooral onder de aandacht toen Noël en Christel 60-plussers inschakelden als werkkrachten.
Noël gaat nu als ober aan de slag in La Reserve.
«lk ben al sinds mijn zestiende actief in de horeca. Ik heb al in ontelbare zaken gewerkt.»
Noël voelt zich al meteen thuis in zijn nieuwe werkomgeving.
«Dit is een werkelijk prachtige zaak. Ik ken ook heel wat klanten uit Knokke en die zullen hier zeker over de vloer komen. Dat hier ook bekend volk zal opdagen? Dat ben ik enigszins gewoon.
Ooit heb ik nog moeten opdienen voor koning Boudewijn, Jean-Claude Van Damme en andere beroemdheden. Je moet die mensen gewoon met rust laten en hun gang laten gaan.
Dit wordt wel een spannende uitdaging. Het is een eer om hier te mogen werken.
Ik hoop me misschien wel te kunnen opwerken tot hulpmaitre, maar dat zien we wel.»
Naast Le Bistro kent La Reserve ook een gastronomisch restaurant. In Le Bistro worden vooral klassiekers geserveerd, zoals spaghetti, croque monsieur, pannenkoeken of heilbot.
Chef Ivan Verhaeghe staatin de keuken. Negen werknemers zullen de zaal bedienen.

Beloofd dat ik terug zou komen.

De 67-jarige Wilfried Delanghe stapte als eerste gast het gloednieuwe hotel binnen.
Hij organiseert er als eigenaar van zijn eigen consultancybureau Multiconseil het congres Leaders Meet& Greet. Met 120 deelnemers zijn meteen alle kamers van het hotel geboekt.
Onder meer Unizo-voorzitter Karel Van Eetvelt zal er de komende dagen logeren.
«Al sinds 2003 werd het congres hier georganiseerd», vertelt Wilfried.
«Toen het hotel tegen de vlakte ging week Ik uit naar het Nederlandse Maastricht en het Franse Straatsburg. Ik beloofde de uitbaters intussen dat ik hier terug ging komen, vanaf ze de deuren openden.
Het vroegere hotel was goed, maar bood geen modern comfort. De stijl was wat antiek. De verwelkoming bleef echter optimaal.»
De congresorganisator is ook onder de indruk van het nieuwe hotel.
«Als congreshotel is het zeer praktisch. Er is die prachtige zaal die in vier opgesplitst kan worden.
Vroeger moest ik vier tot vijf hotels reserveren om alle congresleden een bed te kunnen voorzien en natuurlijk ook een shuttle tot hier. Nu heeft iedereen zijn kamer.
La Reserve biedt betaalbaar comfort. De bar is aangenaam, het interieur knap. Ook het uitzicht op de vijver en vanuit sommige kamers zelfs op zee is prachtig.

Met dank aan Timmy Van Assche - Het Laatste Nieuws