Knokke-Heist kiest voor uniforme look met designparasols.

vrijdag, 26 juni, 2020

Knokke-Heist kiest deze zomer voor een uniforme look van de terrassen.
De kustgemeente kocht voor een bedrag van 120.000 euro tientallen parasols, die worden doorverhuurd aan de horeca-uitbaters.

Voor het toeristisch-economisch herstelplan mogen de terrassen van horecazaken in Knokke-Heist tot 31 oktober worden uitgebreid en zijn de uitbaters ook ontheven van de gemeentelijke belasting rond de inname van de openbare weg.
Het gemeentebestuur koppelde daar enkele strikte voorwaarden aan, die een kwalitatief straatbeeld moeten garanderen.
Zo mogen onder andere enkel witte designparasols worden geplaatst van het type Umbrosa, die door de gemeente werden aangekocht en nu worden verhuurd.

100 procent West-Vlaams
De parasols zijn een 100 procent West-Vlaams product.
“Tijdens de ontwikkeling van onze producten hechten we erg veel belang aan de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte materialen.
Het design is innovatief en eerder luxueus.
De twee modellen die het gemeentebestuur geselecteerd heeft, zijn tijdloos, vierkant en hebben een wit parasoldoek”, zegt Christophe Haemers van Umbrosa.

Extra service
De Roeselaarse producent van innovatieve schaduwoplossingen biedt in primeur ook een servicepakket aan.
“Elk onderhoud of een eventuele herstelling zijn namelijk inbegrepen in de overeenkomst met het gemeentebestuur”, vertelt Haemers.
“Een horeca-uitbater die een probleem ervaart, kan contact opnemen met onze technische dienst en wordt binnen de 48 uur geholpen.
Indien nodig, vervangen we de parasol meteen.”

  • Algemeen

    Nieuwsberichten over algemene zaken