Vaccinatiecentrum Knokke-Heist start boostervaccinatie

Vaccinatie

Het vaccinatiecentrum Molenhoek in Westkapelle is sinds donderdag 30 september 2021 heropgestart voor het toedienen van een derde prik voor inwoners met een verzwakt immuniteitssysteem.
Daarna komen alle 85-plussers nog aan bod.
Ook de residenten in de plaatselijke woonzorgcentra krijgen in de loop van deze week hun 3de vaccin.
Tegen 15 oktober 2021 zouden zo een 3000-tal kwetsbare inwoners beter beschermd moeten zijn tegen COVID-19.
In het vaccinatiecentrum blijft het dragen van een mondmasker verplicht. 


Vaccinatiecentrum Molenhoek blijft voorlopig operationeel
Het vaccinatiecentrum in de Herenweg blijft na 15 oktober open om de resterende 65-plussers in te enten. Deze doelgroep zal na 15 oktober 2021 fasegewijs een uitnodiging in de bus krijgen met het verzoek de afspraak te bevestigen.
Naar schatting gaat het om een groep van 7 tot 8.000 personen die zich in de eerstkomende maanden nog zullen aanbieden voor een bijkomend mRNA-vaccin.

  • Op zoek naar creatieve oplossingen voor getroffen sportclubs

De sportdienst heeft ondertussen de sportclubs die het sportcentrum Molenhoek gereserveerd hadden voor hun trainingen en wedstrijden op de hoogte gebracht van de heropstart van het vaccinatiecentrum.
Voor hen worden oplossingen gezocht om hun activiteiten toch te laten doorgaan.
Dit houdt in dat er ruimte voorzien wordt in sporthal De Stormmeeuw in Knokke of in het sportcentrum Laguna in Duinbergen.
Voor mountainbikeclub The Wacky’s wordt op de parking van Molenhoek een tenteninfrastructuur opgetrokken.
Het gemeentebestuur vraagt alle getroffen verenigingen alvast begrip voor deze onverwachte situatie.

  • Callcentrum en digitale ondersteuning

Het callcenter van het vaccinatiecentrum (gratis nummer 0800 11 151) wordt opnieuw uitgebreider bemand en is langer bereikbaar van 9 tot 16.30 uur.
In het onthaal van het stadhuis op het Alfred Verweeplein en in het onthaal van het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein kunnen burgers terecht om er een coronacertificaat te downloaden en/of af te printen.


Wie nood heeft aan hulp voor de installatie van Itsme en/of CovidSafeBE-app kan hiervoor terecht in Bib Scharpoord (2de en 4de maandag van de maand van 10 tot 12 uur) en ook in het vaccinatiecentrum in de Herenweg 11a in Westkapelle (enkel in de voormiddag).
Het administratief gedeelte van het vaccinatiecentrum bevindt zich op de 1ste verdieping in de vergaderzaal van het sportcentrum en is voor mindermobiele personen ook met een lift bereikbaar.


Voor alle info: https://www.knokke-heist.be/vaccinatie 

Datum

Keuze

Jaartal