Glenn haalt op zijn 26ste al 13/20 in Gault&Millau

Datum

Ondanks zijn positieve score wil Glenn terug naar de essentie van het leven en koken.
Met 13 op 20 in de jongste Gault&Millau leek de toekomst van La Guera voor lange tijd verzekerd. Toch neemt chef Glenn Vandenberghe (26) nu de opvallende beslissing om het restaurant vanaf december voor onbepaalde tijd te sluiten.
“Ik wil mezelf de kans geven om te evolueren en mijn kennis van de gastronomie vergroten in buitenlandse restaurants”, zegt Glenn.
Een eenvoudige beslissing is het sluiten van het restaurant langs de Elizabethlaan in Knokke-Heist niet.
Niet alleen kreeg Glenn Vandenberghe de jongste jaren veelbelovende recensies in culinaire gidsen, het restaurant heeft vooral emotioneel veel waarde voor de 26-jarige chef.

In april 2015 stierf zijn vader Steve Vandenberghe (46) aan een hartaanval door uitdroging tijdens de Lybia Rally in Marokko.
De hotelier en restauranthouder nam deel aan verscheidene Dakar-rally’s en overleed in de woestijn. Een jaar later besloot zoon Glenn de zaak verder te zetten.
Ter Duinen werd omgedoopt tot La Guera.
”De naam is eigenlijk een samenstelling van twee termen.
Ouera is de naam van de berg waar mijn pa overleden is.
Driehonderd kilometer verderop ligt ook het traditionele stadje Guera.
Alle producten worden daar nog zelf gemaakt.
Ook in mijn keuken maak ik alles zelf”, vertelde Glenn bij de opening in 2016.
Drie jaar later heeft Glenn besloten om het restaurant voor onbepaalde tijd te sluiten.
Dat maakt de chef-kok zelf bekend in een mededeling.
“Ik zet de zaak ‘on hold’ om mezelf de kans te geven te evolueren en mijn kennis in de gastronomie te vergroten”, verklaart Vandenberghe zijn keuze.

Het aanpalende hotel Ter Duinen, geleid door zijn moeder Anneke Coppens, blijft wel bestaan en zal als laatste familiaal hotel in Heist verder investeren en vernieuwen.

Keuze