Koffie van Dumolyn erkend als West-Vlaams streekproduct.

Datum

65 jaar al maakt Dumolyn zonder hulp van computers ambachtelijke koffie om de oude familierecepten in ere te houden.

Als we naar het ontstaan van de koffiebranderij zoeken komen we terecht bij Roger Dumolyn (86) die in 1953 met het bedrijf startte.
Doorheen de jaren werd de branderij steeds professioneler en bouwde de zaak een stevige reputatie op.
Veertig jaar na de start nam schoonzoon Emiel Croquet (70) het roer over.
Kort nadien verhuisde de zaak van de Dumortierlaan naar de huidige stek in de Natiënlaan in Knokke.

Vorig jaar nam kwam de derde generatie aan de beurt. Christophe Croquet (40), zorgt voor vernieuwing maar zonder aan de ambachtelijke manier van werken te raken.
De koffiebrander wordt manueel bediend en de mengelingen zijn familierecepten die door de jaren werden aangepast aan de vraag van de markt.
Typisch voor Dumolyn-koffie is de zachte smaak.
De familierecepten zijn dan ook eigen aan het bedrijf en worden door de klanten - bedrijven, horeca én particulieren - erg gesmaakt.

Nog geen enkele computer kwam eraan te pas. Dumoulyn maakt hoogstaande koffie, die niet op de maag blijft liggen.
De bonen worden zorgvuldig geselecteerd en komen uit Zuid-Amerika en Afrika.

Dagelijks worden er bonen gebrand, zodat alles altijd vers in de winkel ligt.
Sinds kort heeft het bedrijf zijn eigen capsules voor de populaire Nespresso-machines.
Dankzij Nespresso is koffie weer hip geworden.

De gedroogde koffieschillen (afval) levert Christophe aan een bedrijf dat oesterzwammen kweekt, waar ze de schillen gebruiken als compost.
De wijzigingen die Christophe doorvoerde Christophe gebeurden onder het goedkeurend oog van zijn voorgangers.

Keuze