Graaf Maurice Lippens niet populair bij vele gezinnen.

Maurice Lippens volgt het West-Vlaamse duo Jo (Lernout) en Paul (Hauspie) op als de meest gehate figuur bij beleggers.
Dat zegt Danny Reweghs, directeur strategie van Cash/Inside Beleggen en co-auteur van het boek "Rendabel beleggen in moeilijke beurstijden", op de website van het weekblad Trends.
Nog volgens Reweghs zal het einde van Fortis als Belgische bank en de decimering van het aandeel een grotere impact hebben op de portefeuille van Belgische beleggers dan het debacle van Lernout & Hauspie.

Reweghs berekende dat onder de heerschappij van Knokke-Heistenaar en gewezen Fortistopman Maurice Lippens niet minder dan 50 miljard aan beurskapitalisatie verloren ging.
"Beleggers die destijds stukken van Lernout & Hauspie kochten wisten dat ze in een technologiebedrijf stapten waaraan toch risico’s verbonden zijn", legt Danny Reweghs uit.
Wat Lippens presteert is nog van een gans andere orde.
'‘Vandaag hebben 800.000 beleggers Fortisaandelen in portefeuille.  Soms zitten de Fortisaandelen al heel lang in portefeuille, over generaties heen via AG en de Generale", gaat Reweghs verder, " en zitten ze dus veel dieper geworteld in talrijke familiekapitalen dan Lernout & Hauspie."