Bouwplannen van Compagnie Het Zoute in Cadzand-Bad.

donderdag, 5 juli, 2012

Wie de laatste maanden door Cadzand-Bad reed, kon al merken dat de Zeeuwse badplaats grondig van uitzicht aan het veranderen is. Zo zijn er al verschillende appartementsblokken aan het benzinestation verrezen, maar daar zal het niet stoppen. Compagnie Het Zoute zet zijn schouders onder een groot bouwproject in Cadzand.
Intussen zijn drie grote projecten concreet geworden.
Strandresidentie, De Branding en de uitbreiding van het Strandhotel, zijn de projecten waar de Compagnie financieel mee in de boot stapt.
In het gebouw Strandresidentie zullen 62 appartementen komen en een ondergrondse garage van drie verdiepingen waar 210 wagens zullen kunnen staan.
Het strandhotel krijgt 37 nieuwe kamers en de 33 huidige kamers worden volledig gerenoveerd.
De Branding wordt een complex van 54 appartementen, waar ook een ondergrondse parking voor 105 wagens is voorzien.
Volgens gedelegeerd bestuurder Muylle van de Compagnie Het Zoute, verdwijnen dankzij de ondergrondse garages de auto’s uit het straatbeeld in Cadzand.
Jacques Suurmond, burgemeester van Sluis, ziet de investering helemaal zitten en benadrukt hoe belangrijk ze is voor de regio.
Dergelijke projecten zorgen voor werkgelegenheid en ook op toeristisch vlak is het een pluspunt.’

Bouw nieuwe jachthaven

Compagnie Het Zoute wil 45 miljoen euro investeren in de projecten. Ook zullen ze financieel helpen aan de bouw van een nieuwe jachthaven.
Er komt een havendam in zee van ongeveer 300 meter, waardoor 150 ligplaatsen voor boten ontstaan.
De bouw van de havendam is een project van het Waterschap dat maatregelen neemt om de kusten te beschermen.
Zo kan men vaststellen dat Nederland effectief meer bezig is met zijn dijken en stranden te verstevigen in de aanloop naar de toekomstige stormen. In Nieuwvliet-Bad is er een hele nieuwe strandophoping gebeurd en het creëren van een natuurgebied.
De bouw van de dam in Cadzand was al voorzien in het plan van 2008. De bouwwerken voor de appartementen starten volgend jaar.
Aan de jachthaven zal pas in 2015 worden begonnen.