Knokke-Heist ligt amper op een tiental km van het Nederlandse Sluis.
Het is één van de bekendste badplaatsen. Het mondaine Knokke wordt wel eens het Monaco van de Belgische kust genoemd en niet zonder reden.
De badstad beschikt over een breed fijn zandstrand. Maar aan veelzijdigheid ontbreekt het niet.
De dure winkels, de exclusieve villa’s, kortom alles wat je maar met geld kan kopen.
 

De fusiegemeente Knokke-Heist bestaat uit de deelgemeenten Knokke, Heist, Westkapelle en Ramskapelle.
Knokke-Heist is een aaneenschakeling van vijf stranden met een lengte van 12 km.
Heist is een verstedelijkte kern aan zee. Zo zijn Heist en Duinbergen twee echte gezinsbadplaatsen, waar de sfeer eenvoudig en ongedwongen is.
Duinbergen, een rustig woongebied zonder hoogbouw. Naast het strand van Duinbergen ligt het Albertstrand. Hier wordt het al iets drukker om en rond het Casino.

Knokke, oorspronkelijk een kilometer landinwaarts gelegen is eveneens naar en langs de kust uitgegroeid.
Knokke met zijn oude centrum, is het kloppend hart van de kustgemeente. Hier vinden we de nostalgie terug over het ontstaan van de badstad.
Drukke winkelstraten met wereldbekende namen op de voorgevel van de boetieks.
Ten oosten van de kern van Knokke ligt Het Zoute, het mondaine van de Kust. De vele kunstgalerijen en de vele tentoonstellingen. Een uitgestrekte golfbaan midden in de stad.
Westkapelle en Ramskapelle liggen in het binnenland. Westkapelle is naar Knokke toe gegroeid, Ramskapelle is nog een polderdorp gebleven.
En dan “last but not least” het uniek natuurreservaat Het Zwin, thuis-plaats waar meer dan 100 verschillende vogelsoorten huizen.