Nieuwsarchief

2015

juni 22, 2015

Burgemeesters steunen voorstel fietssnelweg langs kust

Het openen afgelopen week van een fietssnelweg tussen Antwerpen en Mechelen moet de burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a) van Bredene op gedachten gebracht hebben.
Zo wil hij in de toekomst een fietssnelweg aanleggen die alle kustgemeenten verbindt.
De burgemeesters in de oostkust reageren positief op het voorstel, al stellen ze zich ook vragen over de haalbaarheid.
Wie nu de Belgische kustlijn wil afrijden met zijn fiets, passeert op veel plaatsen een onveilig fietspad langs de Koninklijke Baan of een druk fietspad dat langs de toeristische centra loopt.
De oplossing volgens de burgemeester van Bredene, is een fietssnelweg die alle badplaatsen verbindt en het traject van de kusttram volgt.
Indien er gebruik gemaakt wordt van de al bestaande infrastructuur, kan een fietssnelweg gecreëerd worden van Knokke tot De Panne.
Vandenberghe moet het idee nog voorleggen aan het Kustburgemeestersoverleg, maar een aantal burgemeesters zijn voorstander.
"Als het mogelijk is op ons grondgebied, dan zullen we het overwegen", reageert waarnemend burgemeester Ingrid Reubens (Gbl.) van Knokke-Heist.

Ook burgemeester Renaat Landuyt is het idee genegen en wil laten onderzoeken of een snelweg haalbaar is langs de tramlijn in Zeebrugge.
Zelf is hij nog voorstander om het door te trekken tot Brugge.
De burgemeesters van Blankenberge en De Haan zijn dan weer iets minder positief.
Zij vinden dat er al een provinciaal fietsnetwerk bestaat en ook de Kustbaan heeft al een fietspad.De Lijn zelf wil het voorstel eerst grondig bestuderen voor ze uitspraken doet