Wegenwerken

Burgemeester Frans Desmidtplein wordt aantrekkelijke, verkeersveilige publieke ruimte

donderdag, 1 augustus, 2019

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft de ambitie om het Burgemeester Frans Desmidtplein en de Elizabetlaan tussen het Abraham Hansplein en de Lippenslaan te transformeren tot een kwaliteitsvolle, aantrekkelijke en (verkeers)veilige publieke ruimte. 

Nu de voorbereidende werkzaamheden door de nutsmaatschappijen zijn afgewerkt, gaan de eigenlijke werken van start op maandag 2 september.
Ze worden gefaseerd uitgevoerd, gespreid over een periode van twee jaar. Dit om de toegankelijkheid en de bereikbaarheid maximaal te kunnen garanderen.

Vier fases

Maand hinder door werken in Duinbergenlaan

zaterdag, 13 april, 2019

De Duinbergenlaan in Knokke-Heist zal een kleine maand volledig afgesloten voor het verkeer.
Aanleiding is een nieuwe fase in de her aanleg van de straat. Tussen 23 april en 17 mei zal de Duinbergenlaan afgesloten zijn tussen de Duinendreef en Kwade Helling.
Er is dan enkel plaatselijk verkeer toegelaten vanaf de Mimosastraat tot aan de werfzone, de Petunialaan vanaf de Bocheldreef tot aan de werfzone en de Poststraat vanaf de Jozef Nellenslaan tot aan de werfzone.

Werkzaamheden Duinbergenlaan

maandag, 4 maart, 2019

In opdracht van het Autonoom Gemeentebedrijf voor Stadsontwikkeling (AGSO) start een aannemer op maandag 4 maart 2019 met de vernieuwing van de nutsleidingen in de Duinbergenlaan tussen de Duinendreef en Kwade Helling. 
Vanaf maandag 11 maart tot vrijdag 26 april 2019 is dit gedeelte van de Duinbergenlaan afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Werkzaamheden Retranchementstraat

maandag, 4 maart, 2019

In het kader van het project rond de Nieuwe Watergang, deel van de waterloopwerken Zwinpolders, zal de huidige doorsteek van de koker onder de Retranchementstraat vernieuwd worden.
Om deze werken te kunnen uitvoeren, moet de rijweg opengebroken worden.
Deze werkzaamheden starten op maandag 4 maart 2019 en zouden afhankelijk van het weer duren tot uiterlijk 12 mei 2019.
Voor de fietsers en de voetgangers zal er weinig hinder zijn.

Nicolas Mengélaan en rechterrijstrook Elizabetlaan afgesloten tot 28 juni

dinsdag, 5 maart, 2019

In het kader van de voorbereidende werken Heldentorens in Heist wordt de Nicolas Mengélaan en de rechterrijstrook (rijrichting Knokke) van de Elizabetlaan ter hoogte van de Nicolas Mengélaan vanaf maandag 11 maart 2019 tot vrijdag 28 juni 2019 afgesloten voor het verkeer.
Het verkeer zal kunnen gebruikmaken van de linkse gearceerde rijstrook.
Fietsers worden ter hoogte van de Vuurtorenstraat omgeleid via de Vlamingstraat in de richting van de Kursaalstraat.

Pagina's

Abonneren op RSS - Wegenwerken