Tweede fase Heldentorens in Heist

dinsdag, 11 september, 2018

Op maandag 17 september 2018 starten de voorbereidende wegwerkzaamheden voor de tweede fase van de werken in het kader van de realisatie van de Heldentorens in Heist.
In opdracht van de beheerder van het hoogspanningsnet Elia moeten er gestuurde boringen gebeuren in de Elizabetlaan vanaf de Kardinaal Mercierstraat tot aan de Noordstraat. 
Deze werkzaamheden staan tot midden november gepland.

Op maandag 15 oktober 2018 wordt er dan gestart met riolerings-en wegeniswerken in de Knokkestraat vanaf de Noordstraat tot aan de Kursaalstraat en met het vernieuwen van de nutsleidingen in de Nicolas Mengélaan. 
Deze werkzaamheden staan gepland tot 21 december 2018.

Verkeersmaatregelen

1. Elizabetlaan

Vanaf 17 september tot 19 oktober 2018 wordt het verkeer op de zuidelijke rijbaan van de Elizabetlaan, dus in de rijrichting van Knokke, tussen de Vuurtorenstraat en Kardinaal Mercierstraat plaatselijk over de linker gearceerde rijstrook geleid.
Vanaf 17 september tot 14 oktober 2018 worden de fietsers op de Elizabetlaan t.h.v. de Vuurtorenstraat omgeleid via de Vuurtorenstraat, Vlamingstraat, Kardinaal Mercierstraat naar de Nicolas Mengélaan.
Vanaf 15 oktober tot 21 december 2018 worden de fietsers omgeleid via de Vuurtorenstraat en de Vlamingstraat tot aan de Kursaalstraat
Vanaf 8 tot 19 oktober 2018 is het fietspad langs de Elizabetlaan, juist voorbij de Noordstraat, in de richting van Knokke, onderbroken.  Het fietsverkeer wordt plaatselijk vanaf de Elizabetlaan omgeleid via de Knokkestraat.

2. Nicolas Mengélaan

Vanaf 17 september 2018 wordt de rijbaan afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf huisnummer 17 tot aan de Kardinaal Mercierstraat.
In de Nicolas Mengélaan is er vanaf de Vuurtorenstraat tot aan de werfzone, t.h.v. huisnummer 17 enkel plaatselijk verkeer toegelaten en geldt er parkeerverbod.
Het gedeelte van de Nicolas Mengélaan, tussen de Kardinaal Mercierstraat en Kursaalstraat, blijft tot 14 oktober 2018 bereikbaar vanaf de Elizabetlaan.
Vanaf 15 oktober tot 21 december 2018 wordt de Nicolas Mengélaan volledig afgesloten.

3.Parking tussen de Knokkestraat en Elizabetlaan

Op de parking wordt een gedeelte als werfzone ingericht.  Er is ook een laad- en loszone voorzien ten behoeve van de handelaars uit de omgeving.
Vanaf 8 oktober tot 19 oktober 2018 wordt de parking tegenaan de Noordstraat gedeeltelijk afgesloten. 
De parking zal in deze periode enkel te bereiken en te verlaten zijn langs de westelijke toegang, t.h.v. de verkeerslichten.
Vanaf 15 oktober tot 21 december 2018 is de parking enkel te bereiken via de westelijke toegang, komende via de Elizabetlaan uit de richting van de Kursaalstraat. 
De parking is, met uitzondering dan van de periode tussen 8 en 19 oktober, enkel te verlaten via de uitrit t.h.v. de Noordstraat.

4.Knokkestraat

Vanaf 15 oktober tot 21 december 2018 is de Knokkestraat tussen de Noordstraat en Kursaalstraat volledig afgesloten voor het verkeer.
Het doorgaand verkeer wordt t.h.v. de Krommedijk, De Rampe en de Noordstraat omgeleid via de Elizabetlaan.
De Kursaalstraat is enkel via de Elizabetlaan en Guido Gezellestraat bereikbaar.
In de Brouwers-, Garnaal- en Vissersstraat is er enkel plaatselijk verkeer tot tegenaan de Knokkestraat toegelaten.