Politiezone lanceert emoji ‘Bandiefje’ in strijd tegen woninginbraken

dinsdag, 15 oktober, 2019

De lokale politie, gemeente Knokke-Heist en stad Damme lanceren een gloednieuwe campagne om inwoners te sensibiliseren over woninginbraken.
“Veel mensen weten niet dat ze het risico op een inbraak verkleinen als ze zelf iets minder nonchalant zijn”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe.
Daarom koos de politie voor de naam ‘Giv nonchalance gin kanse’.
Dé vuistregels: let op met wat je deelt op sociale media, sluit de deur goed af en hang geen briefje voor de pakketbezorger.

Op 18 oktober is het de jaarlijkse dag tegen inbraken.
Met die dag en het korten van de dagen in het achterhoofd, lanceert de politiezone Damme/Knokke-Heist de nieuwe campagne ‘Giv nonchalance gin kanse’.  
De West-Vlaamse cartoonist SeZart gaf de campagne een humoristische toets met zijn ontwerp van de unieke emoji Bandiefje. 
Vorige week lanceerde het politieteam al een eerste teaser op hun Facebook- en Twitterpagina om de campagne aan te kondigen.
De politie deed hierbij een oproep naar alle inwoners om een naam te bedenken voor de emoji.
Uit de 25 inzendingen sprong de luchtige naam Bandiefje eruit.
Dat de campagne geen overbodige luxe is, bewijst de jaarlijkse wederkerende stijging van het aantal woninginbraken in het najaar.

Extra toezicht en advies

De lokale politie voorziet tijdens de donkere maanden extra patrouilles in inbraakgevoelige wijken. “Ons team is opnieuw goed zichtbaar aanwezig in het straatbeeld om inbrekers te ontmoedigen en onderscheppen”, zegt woordvoerder Isolde Van Eenooghe.
Op de nationale actiedag ‘1 dag niet’ gaan ook de diefstalpreventieadviseurs op pad.
“Samen met de wijkinspecteur bezoeken ze verschillende wijken.
Ze geven inbraakpreventietips en onderwerpen de woningen aan een snelle controle.”
Voor gratis en vrijblijvend advies van een diefstalpreventieadviseur kan je steeds contact opnemen via PZ.DKH.HHOO@police.belgium.eu of preventie@knokke-heist.be

Ben je het slachtoffer van een inbraak(poging)? Of ben je getuige van een verdachte situatie? Contacteer onmiddellijk de lokale politie op het noodnummer 101 of 050 619 619 (7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar).​

  • Algemeen

    Nieuwsberichten over algemene zaken