Nederlanders niet langer welkom in Knokke-Heist

woensdag, 18 maart, 2020

Nederlanders zijn niet langer welkom in Knokke-Heist, omdat de Nederlandse overheid geen drastische maatregelen neemt om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Dat bevestigt burgemeester Leopold Lippens (GBL).
“Willen vermijden dat ze onze inwoners komen besmetten”
Omgekeerd zien ze ook in het Nederlandse Sluis de Belgen liever niet meer komen.

“We willen absoluut vermijden dat Nederlandse burgers onze bevolking komen besmetten”, aldus burgemeester Leopold Lippens.
“Blijkbaar vindt de Nederlandse regering het nog altijd niet nodig om horecazaken te sluiten en kan de bevolking er nog altijd volop feestjes bouwen.
Zolang we hier in ons land in een gevaarlijke coronacrisis verkeren, zijn Nederlanders dan ook absoluut niet welkom in onze gemeente en zeker niet in ons ziekenhuis, waar alle mogelijke preventieve maatregelen zijn genomen om het virus buiten te houden, zodat we ons kunnen voorbereiden op het ergste.”

Strengere grenscontrole

Aan de andere kant van de grens willen ze dan weer Belgen buiten houden. 
Hoewel niet-essentiële reizen naar het buitenland (en dus ook Nederland) in ons land verboden zijn, maakte het gemeentebestuur van Sluis zich eerder al zorgen.
Aan de Nederlandse zijde wordt de laatste tijd strenger gehandhaafd.
Zo heeft de Nederlandse politie aan de overgang met het Retranchement vorig weekend een duizendtal chauffeurs gevraagd om rechtsomkeer te maken, indien ze meldden dat ze naar Nederland kwamen om te winkelen of een strandwandeling te maken.

Sluis heeft nu ook bijstand van de lokale politie Damme/Knokke-Heist gevraagd om de Belgisch/Nederlandse grens scherper te controleren.
Burgemeester Graaf Leopold Lippens heeft ondertussen al duidelijk laten blijken dat hij een fervente voorstander is van een strengere controle, maar dan dus vooral om te verhinderen dat onze noorderburen naar Knokke-Heist komen.
Er komt aan Belgische zijde geen permanente controle, maar de grensovergangen zijn wel opgenomen in het algemene patrouilleschema van de lokale politie om de federale maatregelen na te leven. 

  • Algemeen

    Nieuwsberichten over algemene zaken