Maurice Lippens in verdenking gesteld in het Fortis-dossier.

donderdag, 6 december, 2012

Uit een reeks politieverhoren blijkt dat Maurice Lippens zei dat de schuld voor de crash van de Fortis bank door voormalig topman Jean-Paul Votron, het management, de toezichthouder en de revisoren, waren veroorzaakt. Zijn bewering heeft echter niet verhinderd dat naast Herman Verwilst hij ook in verdenking is gesteld in het Fortis-dossier
Na Jean-Paul Votron, Filip Dierckx en Gilbert Mittler staat de teller van aantal toplui die in verdenking gesteld werden wegens koersmanipulatie in het Fortis-dossier op vijf.
Ten tijde van de ondergang van Fortis, in 2008, was Lippens voorzitter van de Raad van Bestuur. Daarom is volgens Ceo Votron Lippens medeverantwoordelijk voor de manier waarop Fortis tijdens de bewuste periode communiceerde.

Ten gepaste tijd zal Maurice Lippens de recente verklaringen die in de pers verschenen toelichten. Volgens Lippens zijn deze buiten hun context vermeld en zal hij ze in hun juiste context te plaatsen. Lippens benadrukt in de mededeling ook dat hij niet betrokken is in andere zaken in Nederland of België.

De vijf protagonisten zijn in verdenking gesteld voor dezelfde drie misdrijven:
Ze worden verdacht van koersmanipulatie omdat er niet waarheidsgetrouw gecommuniceerd zou zijn naar beleggers.
Ten tweede is er een aanklacht voor oplichting, omdat de kapitaalverhoging van Fortis gebaseerd zou zijn op verdraaide informatie.
En ten derde zou de jaarrekening van Fortis geen waarheidsgetrouw beeld hebben gegeven van de echte financiële positie van de groep, wat gelijk staat aan valsheid in geschrifte.