Leopold Lippens

Leopold Lippens ging in de gemeentepolitiek in Knokke en werd er in 1970 schepen van openbare werken. In 1971 werd Knokke een deel van fusiegemeente Knokke-Heist. In 1979 werd de burgemeester van Knokke-Heist, Emmanuel Desutter, volksvertegenwoordiger en Leopold Lippens volgde hem op als burgemeester. Lippens werd de volgende decennia telkens opnieuw verkozen als burgemeester.

Hij is de feitelijke man achter Compagnie Het Zoute en kwam een paar jaar geleden in die hoedanigheid in het nauw, toen bleek dat een zelfstandige medewerker van de vastgoedgroep steekpenningen betaalde aan zijn gemeentesecretaris.
De familie Lippens heeft niemand omgekocht», brieste Léopold. Waarna het onderzoek een stille dood stierf.

Tijdens zijn bestuur kwam hij meermaals in de media omwille van zijn opmerkelijk uitspraken.
Zo wordt hij geassocieerd met zijn uitspraken uit het begin van de jaren 90, toen hij de zogenaamde "frigoboxtoeristen" uit zijn badplaats wou weren, wat voor de bijhorende polemieken zorgde.

In 2011 verklaarde hij dat de periode van de welvaartsstaat voorbij was en pleitte hij voor een technocratische regering die 'zuivere beslissingen' moet nemen.

In 2016 lanceerde hij een oproep om illegale migranten op te sluiten in kampen zoals Guantanamo, maar dan zonder folteren.