Knokke-Heist lanceert als eerste nieuw paddenbord.

maandag, 4 april, 2005

Vanaf vandaag hangt in Knokke-Heist een nieuw type verkeersbord dat waarschuwt voor paddenoverzetacties.
De paddentrek is momenteel volop aan de gang en iedere nacht worden door natuurbeschermers honderden padden veilig de gevaarlijke wegen overgezet. 

Aan de overzetplaatsen staan daarom lange netten die de padden tegenhouden en in emmers verzamelen. 
Om de chauffeurs te waarschuwen voor dergelijke overzetplaatsen, werd altijd een driehoekig waarschuwingsbord opgehangen met daarop een grote zwarte pad. 
Maar Knokke-Heist vond die borden niet duidelijk genoeg en heeft een nieuw ontwerp laten maken. Het toont een natuurbeschermer met een pad in de hand.
We willen de automobilisten duidelijker waarschuwen wat op die plaatsen gebeurt. 
Een pad op een verkeersbord zegt niet veel. Daarom lieten we als eerste in ons land nieuwe borden maken die waarschuwen voor de groene jongens die padden aan het overzetten zijn, klinkt het bij het gemeentebestuur. Knokke-Heist liet 30 borden maken, die onder andere aan het Koningsbos zullen geplaatst worden. Ook andere gemeenten hebben al interesse getoond in de nieuwe padden borden van Knokke-Heist

Nieuw paddenbord aprilgrap van Lippens

De nieuwe waarschuwingsborden voor paddenoverzetacties die Knokke-Heist gisteren heeft geplaatst, waren een aprilgrap van burgemeester Lippens. Hij liet de borden maken als knipoog naar de groene jongens, waarmee hij al vaak in conflict lag. 
Soms moeten de mensen niet voor de padden, maar voor de ecologisten gewaarschuwd worden, lacht burgemeester Lippens na zijn aprilvis.