Hoe zou het met Maurice Lippens zijn?

woensdag, 3 december, 2008

Zou onze stadsgenoot Maurce Lippens net als wij ook hebben zitten kijken naar de beelden van de algemene Fortis vergadering?
Zijn vriend, Etienne Davignon haalt in een interview met De Standaard uit naar de Nederlandse overheid, wier optreden hij subtiel omschrijft als ‘totaal abnormaal’.
Alle kranten stonden vandaag bol. Het Laatste Nieuws: "Waar is Maurice Lippens?!", vroegen verschillende aandeelhouders zich af.
"Desnoods moeten we hem via een rechtbank dwingen om een antwoord op onze vragen te geven", suggereerde een aandeelhouder.
"Men is baas in goede en slechte tijden. Dat hij er niet is als de zaken slecht gaan, betekent dat hij een lafaard is.
Gaan Lippens en Votron een stuk van hun gouden parachute afgeven?", luidde het nog.

Op de emotionele aandeelhoudervergadering van Fortis gisteren in Brussel werd burggraaf Davignon, goed vriendje van voormalig Fortis-topman en Knokke-Heistenaar Maurice Lippens en typische vertegenwoordiger van het ‘oude België’, overstemd door boegeroep en moest hij het veld ruimen.
In Brussel waren ook heel wat mensen uit Knokke-Heist,die hun ongenoegen gingen uiten.
De oude baas (76 jaar) vatte het sportief op want 'het slechtste wat er is, is een slechte verliezer'. Maar was dit eigenlijk wel zo sportief?

De aandeelhouders hebben gisteren in ieder geval hun woede en frustratie kunnen luchten.
Maar veel meer dan morele genoegdoening levert hen dat niet op. Enkele maanden geleden waren ze nog aandeelhouder van Belgisch grootste financiële groep.
Nu hebben ze alleen nog wat pennystocks over in een soort sterfhuisconstructie.
De kans dat ze ooit financieel gecompenseerd worden voor dat verlies, is intussen heel klein.
Men voelde gisteren de woede tegenover onze stadsgenoot gewoon hangen op de Heizel.
Allicht leeft Maurice Lippens en zijn familie vandaag de dag met een constant non-veiligheidsgevoel. Maar hoe verwerkt men zo iets?