Burgemeester Lippens trekt ook in 2018 de verkiezingslijst.

maandag, 18 april, 2016

Wat hebben sommige politici het moeilijk om afstand te nemen van de macht.
Leopold Lippens is momenteel 74 jaar oud maar denkt er niet aan om maar te stoppen als burgemeester.
Hij is al op voorhand bijna zeker van terug burgemeester te worden, vermits in onze ogen hij gewoon de burger voor kijk zet, door een akkoord te sluiten met Open VLD en CD&V, die zo in het kartel van Gemeentebelangen blijven en hun postjes willen verzekeren.

Shame on you.

Het kartel dat Open VLD en CD&V vormen, bewijst enkel dat de postjes belangrijker zijn dan de waarden waarvoor deze partijen staan.
Lippens mag dan wel verkondigen dat ze samen nog zo veel plannen hebben die ze willen verwezenlijken, zoals infrastructuurwerken, het nieuwe politiecentrum een nieuwe golf.
Kortom alles wat Leopold Lippens in gedachten heeft, want zijn wil is wet.

N-VA

Met N-VA, de enige oppositiepartij in Knokke-Heist, heeft het kartel niet gesproken. 
Lippens durft dan openlijk te beweren dat het akkoord niet tegen bepaalde partijen is gericht. Maar dat ze vechten voor ideeën (lees Lippens-ideeën) en niet tegen mensen. 
N-VA, de enige oppositiepartij in Knokke-Heist, vindt dat Gemeentebelangen, CD&V en Open Vld de kiezer in Knokke-Heist buiten spel zetten door het akkoord. 
“Daardoor zijn de verkiezingen in Knokke-Heist maar een formaliteit geworden. Halverwege de legislatuur vinden ze het nodig om al afspraken te maken over de postjes", reageert fractieleider Cathy Coudyser.
"Ze nemen de vlucht vooruit, al heel vroeg. Drie jaar is een eeuwigheid, zeker in de politiek. 
Blijkbaar zijn ze ongerust geworden en willen ze toch verder doen. Het zal weer zes jaar hetzelfde zijn.
Wij hebben alleszins geen gesprekken gevoerd met andere partijen. Het wordt tijd dat er nieuwe accenten aan bod komen.
Daarom gaan we blijven verder werken aan ons programma om de kiezers toch een alternatief te bieden.

De N-VA gaat uit van eigen sterkte. De partij zal met een eigen lijst en een eigen, vernieuwend toekomstproject vol zelfvertrouwen naar de kiezer stappen.  
De vrije burger in Knokke-Heist krijgt dan een duidelijke keuze : ofwel kiest hij voor oude getrouwen, ofwel kiest hij voor het N-VA-project met nieuwe, verfrissende mensen en ideeën.   
Vooral op het vlak van lokale economie en toerisme, de motor van Knokke-Heist, staan we al veel te lang stil.  N-VA heeft mensen met ambitie, met lef en met een vernieuwende toekomstvisie om van Knokke-Heist opnieuw de bruisende, vooruitstrevende toeristische gemeente te maken.