Burgemeester Lippens kwaad op West-Vlaamse gouverneur.

woensdag, 18 januari, 2017

Leopold Lippens zat op het moment van de storm in het buitenland.
Toch vond hij het nodig om voor de zoveelste maal kritiek te uiten op de andermans uitspraken.

Dit keer spuide hij zijn ongenoegen over de  oproep van gouverneur Carl Decaluwé vorige week vrijdag om stranden en dijken te mijden tijdens storm ‘Dieter’.
Volgens Lippens is het onvoorstelbaar wat die man allemaal heeft gezegd.
“Voor mijn part hoeft die man nooit meer naar Knokke-Heist te komen”, foetert de graaf.

De oproep van gouverneur Carl Decaluwé vorige week vrijdag aan ramptoeristen om dijken en stranden te mijden naar aanleiding van storm ‘Dieter’, ligt nog altijd zwaar op de maag van Leopold Lippens. Volgens burgemeester Lippens was de uitspraak totaal onverantwoord, omdat heel wat toeristen de kust meden zonder dat er enig gevaar was.
“Ik hoorde van verschillende handelaars dat hun omzet 20 tot 30 procent lager lag dan gewoonlijk, terwijl zo’n storm hier elke winter voorkomt. Onvoorstelbaar wat die man allemaal zegt.”
Het is niet de eerste keer dat Lippens uithaalt naar Decaluwé. Ook bij de ramp met de Flinterstar en de Sinterklaasstorm in 2013 was dat het geval.

Gouverneur Decaluwé staat nog steeds achter zijn uitspraak en benadrukt dat veiligheid de prioriteit blijft.
“Ik ben die cafépraat van Lippens trouwens een beetje beu”, sneert Decaluwé.
“Het is altijd hetzelfde. Ik heb trouwens nooit gezegd dat toeristen niet naar de kust mochten komen, voor de binnenstad was er geen probleem.
Op het moment van de storm zat Lippens trouwens zelf in het buitenland. Zo zie je maar: de beste stuurlui staan aan wal.”

En volgens onze mening zou Lippens wat meer respect mogen tonen tegenover gouverneur Decaluwé.