Burgemeester Lippens en N-VA in de clinch.

vrijdag, 26 augustus, 2016

Dat Leopold Lippens weinig of geen kritiek verdraagt op zijn beleid is al sinds jaar en dag een feit.
Zo geraakte hij nu weer in de clinch met fractieleidster Cathy Coudyser (N-VA) over noodplannen bij evenementen.
Cathy Coudyser (N-VA) heeft kritiek dat er geen Bijzondere Nood- en Interventieplannen (BNIP) waren voor de grote evenementen van deze zomer in de kustgemeente.

 

Burgemeester Lippens stelt dat de veiligheid gegarandeerd was via veiligheidsdraaiboeken.
Coudyser is van mening dat het onverantwoord is in deze woelige tijden en onverklaarbaar dat het gemeentebestuur niet beschikt over een goedgekeurd nood-en interventieplan voor grootschalige zomerevenementen.
Omdat het Vuurwerkfestival voor het eerst op een andere locatie plaats had, lijkt het logisch dat er afspraken gemaakt werden over hoe en waar een brandweerwagen of ambulance tot bij mogelijke slachtoffers konden geraken.

Burgemeester Lippens is verbolgen over de kritiek:
"Het is bedroevend te moeten vaststellen dat een volksvertegenwoordiger zomaar onheilspellende geruchten de wereld instuurt.
Een nood- en interventieplan moet eerst door de gemeenteraad worden goedgekeurd, maar alles kan snel veranderen.
Daarom werken we met veiligheidsdraaiboeken, opgesteld door de gemeentelijke Veiligheidscel van Knokke-Heist, op basis van recente richtlijnen van het OCAD en ADCC.
Dankzij een draaiboek is de procedure eenvoudiger, zodat de Veiligheidscel last minute info kan toevoegen."

Gelukkig is er niets gebeurd op het vuurwerkfestival en was er een grote toeloop van publiek, mede dankzij het mooie weder.